Csõben sült angolzeller
|
Elkészítés:Az angol zeller végeit vékonyan vágjuk le, szedjük száraira, és jól mossuk meg. A zöldséglevesben fõzzük roppanósra, szedjük ki, csepegessük le, és a kiolajozott tepsiben terítsük el. A sajtos gratin mártáshoz az olvasztott vajban futtassuk meg a lisztet, úgy hogy fehér maradjon, majd a tejet fokozatosan hozzáöntve fõzzük krémesre. Ha túl sûrû a mártás, a zeller fõzõlevébõl adjunk hozzá, hogy krémes állaga legyen. Szórjuk bele a reszelt sajt felét, sózzuk, borsozzuk meg, majd öntsük a tepsibe rakott zellerszárakra. Szórjuk rá a maradék sajtot, 200 °C-os sütõben süssük pirosra, és forrón kínáljuk. Hozzávalók:- 2 angol zeller
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
BMW X5Ár: 3.050.000 Ft -
FIAT PUNTOÁr: 699.000 Ft -
VOLKSWAGEN SHARANÁr: 2.990.000 Ft -
FORD KAÁr: 649.000 Ft -
VOLKSWAGEN GOLFÁr: 400.000 Ft -
MAZDA 323Ár: 669.000 Ft -
MAZDA CX-5Ár: 4.750.000 Ft -
OPEL ASTRA JÁr: 2.799.000 Ft -
RENAULT SCENICÁr: 779.000 Ft -
DACIA LOGANÁr: 2.370.000 Ft -
RENAULT CLIOÁr: 679.000 Ft -
VOLKSWAGEN PASSATÁr: 5.999.000 Ft