Burgonyás tönkölypogácsák sült paradicsommal
|
Elkészítés:A meghámozott burgonyát sós vízben fõzzük puhára, szûrjük le, törjük össze, és hûtsük ki. Adjuk hozzá az olajban üvegesre futtatott aprított hagymát, a tojásokat, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és végül a tönkölylisztet. Az egészet gyúrjuk egynemû tésztává, és pihentessük egy órát. Lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra, és szaggassunk belõle 4-5 centis pogácsákat. Forró olajban süssük pirosra minkét oldalukat, szedjük szalvétára, és csepegtessük le. A kemény húsú paradicsomokat daraboljuk ujjnyi vastagra, fûszerezzük sóval, borssal, aprított bazsalikommal, és kevés forró olajban gyorsan süssük meg. Tálaláskor a tönkölypogácsákat és a sült paradicsomokat rétegezzük egymásra, és díszítsük a bazsalikomlevéllel. Hozzávalók:- 60 dkg burgonya
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
VOLKSWAGEN PASSATÁr: 4.690.000 Ft -
TOYOTA AVENSISÁr: 3.299.990 Ft -
VOLKSWAGEN GOLFÁr: 390.000 Ft -
FIAT PUNTOÁr: 699.000 Ft -
FORD C-MAXÁr: 2.650.000 Ft -
FIAT BRAVOÁr: 279.000 Ft -
AUDI A4Ár: 879.000 Ft -
CHEVROLET LACETTIÁr: 790.000 Ft -
MAZDA CX-5Ár: 4.750.000 Ft -
FORD FOCUSÁr: 2.899.999 Ft -
OPEL ASTRA JÁr: 2.699.000 Ft -
PEUGEOT 3008Ár: 3.650.000 Ft