Bajor tormaleves
|
Elkészítés:A tormát megreszeljük, és citromlével elkeverjük. Egy fazékban felolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk benne a lisztet, majd hozzáöntjük a húslevest és a tejet. Állandóan kevergetve felforraljuk, és belekeverjük a reszelt tormát. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük, majd levesszük a tûzrõl, és melegen tartjuk. Az apró kockákra vágott szalonna zsírját kisütjük, majd a zsírjában megpirítjuk a pirítóskockákat is. A tejszínt belekeverjük a levesbe, és felforraljuk, de nem fõzzük tovább. A szalonna- és kenyérkockákat a leves tetejére szórjuk, és zsázsalevéllel díszítjük. Hozzávalók:- 1 szál torma (friss)
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
FIAT UNOÁr: 219.000 Ft -
RENAULT ESPACEÁr: 689.000 Ft -
VOLKSWAGEN SHARANÁr: 2.990.000 Ft -
FORD MONDEOÁr: 3.990.000 Ft -
FORD KAÁr: 649.000 Ft -
MAZDA CX-5Ár: 4.750.000 Ft -
DACIA LOGANÁr: 2.370.000 Ft -
CITROEN BERLINGOÁr: 1.999.999 Ft -
RENAULT MEGANEÁr: 1.090.000 Ft -
FORD FOCUSÁr: 2.799.000 Ft -
VOLKSWAGEN PASSATÁr: 3.399.999 Ft -
OPEL TIGRAÁr: 499.000 Ft