Babos póréhagymaleves
|
Elkészítés:A gyöngybabot elõzõ este hideg vízbe beáztatom, majd másnap fazékba teszem, és felengedem annyi vízzel, hogy négy ujjnyira ellepje. Amikor felforrt, leszedem a habját. Babérlevéllel, sóval, borssal fûszerezem, és lassú tûzön háromnegyed puhulásig fõzöm. Közben a pórét karikákra vágom, és a vajban megfuttatom. Ezután megszórom a liszttel, kicsit összepirítom, majd lehúzom a tûzrõl, és meghintem a pirospaprikával. Most kevergetve a háromnegyedig fõtt babhoz adom, ha szükséges vizet öntök hozzá, beleszórom az apró kockákra darabolt zöldpaprikát, paradicsomot és az aprított petrezselymet. Lassú tûzön készre fõzöm, majd forrón tálalom. Hozzávalók:- 40 dkg száraz fehér gyöngybab
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
AUDI A6Ár: 1.190.000 Ft -
VOLKSWAGEN GOLFÁr: 390.000 Ft -
MAZDA 6Ár: 4.299.999 Ft -
FIAT PUNTOÁr: 699.000 Ft -
OPEL ASTRAÁr: 3.750.000 Ft -
VOLKSWAGEN PASSATÁr: 3.399.999 Ft -
RENAULT SCENICÁr: 779.000 Ft -
OPEL ASTRA JÁr: 2.499.000 Ft -
OPEL INSIGNIAÁr: 3.299.000 Ft -
OPEL COMBOÁr: 1.670.000 Ft -
VOLKSWAGEN GOLFÁr: 759.000 Ft -
PEUGEOT 206Ár: 599.000 Ft