Bajor tormaleves
|
Elkészítés:A tormát megreszeljük, és citromlével elkeverjük. Egy fazékban felolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk benne a lisztet, majd hozzáöntjük a húslevest és a tejet. Állandóan kevergetve felforraljuk, és belekeverjük a reszelt tormát. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük, majd levesszük a tûzrõl, és melegen tartjuk. Az apró kockákra vágott szalonna zsírját kisütjük, majd a zsírjában megpirítjuk a pirítóskockákat is. A tejszínt belekeverjük a levesbe, és felforraljuk, de nem fõzzük tovább. A szalonna- és kenyérkockákat a leves tetejére szórjuk, és zsázsalevéllel díszítjük. Hozzávalók:- 1 szál torma (friss)
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
FIAT PUNTOÁr: 299.000 Ft -
FORD C-MAXÁr: 2.650.000 Ft -
SEAT CORDOBAÁr: 849.000 Ft -
VOLKSWAGEN PASSATÁr: 5.999.000 Ft -
OPEL ASTRA JÁr: 2.699.000 Ft -
AUDI A2Ár: 1.290.000 Ft -
TOYOTA AVENSISÁr: 3.699.999 Ft -
AUDI A4Ár: 769.000 Ft -
SEAT IBIZAÁr: 879.000 Ft -
PEUGEOT 206Ár: 899.000 Ft -
CITROEN BERLINGOÁr: 1.999.999 Ft -
LANCIA DELTAÁr: 2.600.000 Ft