Babos póréhagymaleves
|
Elkészítés:A gyöngybabot elõzõ este hideg vízbe beáztatom, majd másnap fazékba teszem, és felengedem annyi vízzel, hogy négy ujjnyira ellepje. Amikor felforrt, leszedem a habját. Babérlevéllel, sóval, borssal fûszerezem, és lassú tûzön háromnegyed puhulásig fõzöm. Közben a pórét karikákra vágom, és a vajban megfuttatom. Ezután megszórom a liszttel, kicsit összepirítom, majd lehúzom a tûzrõl, és meghintem a pirospaprikával. Most kevergetve a háromnegyedig fõtt babhoz adom, ha szükséges vizet öntök hozzá, beleszórom az apró kockákra darabolt zöldpaprikát, paradicsomot és az aprított petrezselymet. Lassú tûzön készre fõzöm, majd forrón tálalom. Hozzávalók:- 40 dkg száraz fehér gyöngybab
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
AUDI A3Ár: 2.490.000 Ft -
NISSAN MICRAÁr: 519.000 Ft -
JAGUAR XJÁr: 500.000 Ft -
FIAT PUNTOÁr: 699.000 Ft -
VOLKSWAGEN PASSATÁr: 4.690.000 Ft -
FIAT MULTIPLAÁr: 799.000 Ft -
RENAULT EGYÉBÁr: 4.999.999 Ft -
OPEL ASTRAÁr: 3.750.000 Ft -
RENAULT CLIOÁr: 2.399.999 Ft -
CITROEN C5Ár: 699.000 Ft -
FIAT LINEAÁr: 1.599.900 Ft -
TOYOTA AVENSISÁr: 2.700.000 Ft